رزومه تحصیلی

نکاتی مهم در خصوص نحوه نوشتن رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی که برای ارائه به دانشگاه نوشته می‌شود؛ باید سوابق تحقیق و تدریس، سوابق انتشارات، بورسیه و کمک هزینه‌های تحصیلی، عضویت در انجمن‌های حرفه‌ای و مجوزها، جوایز و هر جزئیات دیگری را در برداشته باشد تا نشان دهد که شما بهترین نامزد برای تحصیل در آن دانشگاه و یا موقعیت تحقیقاتی مد نظر هستید. بنابراین باید با نحوه نوشتن رزومه تحصیلی آشنا باشید و بدانید که چه بخش‌هایی را باید در رزومه تحصیلی خود بگنجانید. در این مقاله تصمیم گرفتیم به صورت کامل چگونگی نوشتن رزومه تحصیلی را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

نکاتی برای نوشتن رزومه تحصیلی

طول رزومه:

برخلاف رزومه‌های معمولی، رزومه‌های تحصیلی می‌توانند در طول‌های مختلفی نوشته شوند. به این دلیل که در رزومه‌های تحصیلی باید همه سوابق تحصیلی شما، کنفرانس‌ها، تجربیات و … گنجانده شود. اگر برای موقعیت شغلی خاص و یا برای دانشگاه خاصی رزومه تحصیلی‌تان را می‌نویسید، حتما بررسی کنید که دانشگاه مورد نظر محدودیتی برای تعداد صفحات رزومه اعلام کرده است یا نه.

ساختار رزومه:

ساختار رزومه از طول آن مهم‌تر است. هنگام نوشتن رزومه، مهمترین اطلاعات را در بالای صفحه قرار دهید. اغلب اطلاعات این بخش شامل اطلاعات شخصی، سابقه شغلی و سوابق علمی و پژوهشی هستند.

مخاطبان رزومه:

حتما رزومه خود را متناسب با مخاطبان تنظیم کنید. به عنوان مثال، در مورد دانشگاه یا موقعیتی که برای تحصیل یا کار به آن درخواست می‌دهید، به دقت فکر کنید. آیا این بخش برای تصمیم گیری داشتن سوابق علمی و نشر مقاله و کتاب را بر تدریس داوطلبانه ترجیح می‌دهد. اگر چنین است، باید قبل از نوشتن تجربه تدریس خود، سوابق مرتبط به نوشتن کتاب یا مقاله خود را شرح دهید. اما اگر برای یک کالج محلی درخواست می‌دهید که به کیفیت آموزش خود افتخار می‌کند، دستاوردهای آموزشی شما باید جای افتخار باشد. در این صورت، می‌توانید ابتدا بخش آموزش را قرار دهید.

نکاتی در خصوص رزومه تحصیلی

با فردی در زمینه کاری خود صحبت کنید.

از شخصی در زمینه کاری خود بخواهید که در مورد نحوه ساختار رزومه شما بازخورد بدهد. با افراد موفق در رشته یا دپارتمان خود صحبت کنید و در مورد رزومه‌تان از آنها نظر بخواهید. این کار به شما کمک می‌کند رزومه‌ای بسازید که افراد در حوزه کاری شما را تحت تاثیر قرار دهد.

خوانایی رزومه باید راحت باشد.

بهتر است در هر طرف از رزومه حاشیه کافی وجود داشته باشد. همچنین بین پاراگراف‌ها نیز حاشیه کافی بگذارید. می‌توانید در برخی از بخش‌ها، لیست وار نکات را بگنجانید تا خواندن آن آسان شود. حتما از یک فونت خوانا مانند Times New Roman با اندازه فونت حدود 12 pt استفاده کنید.

هر قالب و ساختاری را برای رزومه انتخاب می‌کنید، سعی کنید در کل رزومه آن را اجرا کنید. برای مثال اگر عنوان‌های یک بخش را پررنگ کرده‌اید، همه عنوان‌ها را پررنگ کنید تا خواندن رزومه شما راحت‌تر شود.

با دقت ویرایش کنید.

رزومه تحصیلی باید نشان دهد شما حرفه‌ای و با تجربه هستید. بنابراین باید رزومه شما بدون خطا باشد. رزومه تحصیلی خود را با دقت ویرایش کنید تا فاقد هر گونه اشتباه املایی یا گرامری باشد.

فرمت رزومه تحصیلی

هنگام نوشتن رزومه تحصیلی، بخش‌های آن را متناسب با رشته خود و شغل و هدفی که دارید، تنظیم کنید. در زیر یک فرمت رزومه تحصیلی را بیان می‌کنیم. البته برخی از این بخش‌ها ممکن است برای رشته شما قابل اجرا نباشند، بنابراین هر کدام را که برای شما منطقی نیست حذف کنید.

  • اطلاعات شخصی
  • اطلاعات تماس
  • نام
  • نشانی و نام شهر
  • کد پستی
  • تلفن
  • پست الکترونیک

درباره من

این یک بخش اختیاری است. در این بخش می‌توانید در مورد نکات برجسته مرتبط به خودتان چند خط بنویسید.

تحصیلات

در این بخش باید سوابق تحصیلی خود را فهرست کنید، از جمله سوابق تحصیلی کارشناسی یا کارشناسی ارشد. برای هر مدرک، موسسه، مکان، مدرک تحصیلی و تاریخ فارغ التحصیلی را بنویسید. در صورت امکان، عنوان پایان نامه خود و مشاوران خود را درج کنید.

سابقه اشتغال

سابقه استخدام خود را به ترتیب زمانی معکوس، از جمله جزئیات موقعیت و تاریخ فهرست کنید. این بخش نیز ممکن است براساس رشته و تجربه شما به چند بخش تقسیم شود. اگر دوره پسا دکتری، تحقیقاتی و یا بالینی گذرانده‌اید، آن را نیز فهرست کنید.

کمک هزینه تحصیلی

سوابق دوره‌های کارآموزی، بورسیه و کمک هزینه تحصیلی، از جمله سازمان، عنوان، و تاریخ را فهرست کنید. همچنین هر کمکی که به شما داده شده است را نیز درج کنید.

افتخارات / جوایز

جوایزی که دریافت کرده اید و مرتبط با کار شما هستند را نیز درج کنید.

کنفرانس‌ها / گفتگوها

کنفرانس‌ها یا سخنرانی‌هایی را که انجام داده‌اید، در رزومه تحصیلی خود درج کنید.

خدمات

هر خدمتی را که در زمان تحصیل خود انجام داده اید، از جمله خدمت به عنوان مشاور برای دانش آموزان، ایفای نقش به عنوان رئیس یک بخش یا انجمن، یا ارائه هر گونه کمک اداری دیگری را می‌توانید در این بخش فهرست کنید.

مجوزها / گواهینامه

نوع مجوز، گواهینامه یا اعتبارنامه و تاریخ دریافت را فهرست کنید.

انتشارات / کتاب

در این بخش می‌توانید سوابق هر نوع نشریات مانند شامل مانند کتاب، فصل کتاب، مقاله، بررسی کتاب، و … را فهرست کنید. تمام اطلاعات مربوط به هر نشریه، از جمله عنوان، عنوان مجله، تاریخ انتشار، و در صورت وجود شماره صفحه را درج کنید.

وابستگی‌های حرفه‌ای

هر سازمان حرفه‌ای را که به آن تعلق دارید فهرست کنید. اگر سمتی در هیئت مدیره یک سازمان دارید آن را ذکر کنید.

مهارت‌ها / علایق

در نحوه نوشتن رزومه تحصیلی این بخش یک بخش اختیاری است که برای اطلاعات بیشتر گنجانده می‌شود. از این بخش می‌توانید برای اینکه نشان بدهید چه کسی هستید استفاده کنید. فقط مهارت‌ها و علایق را در این بخش می‌توانید فهرست کنید. به عنوان مثال، ممکن است ذکر کنید که به یک زبان خارجی صحبت می‌کنید یا تجربه‌ای در زمینه طراحی وب دارید.

منابع

بسته به رشته خود، می‌توانید فهرستی از منابع خود را در انتهای رزومه خود قرار دهید.

رزومه تحصیلی دبیرستان

نحوه نوشتن رزومه تحصیلی دبیرستان

نوشتن رزومه تحصیلی دبیرستان یک راه عالی برای تأکید بر عملکرد تحصیلی است و در عین حال به دفتر پذیرش تصویری از شخصیت شما ارائه می‌دهد. در این رزومه، می‌توانید به جزئیات مسئولیت‌های رهبری یا مشارکت در خدمات اجتماعی خود بپردازید و در عین حال سرگرمی‌هایی را که به آن علاقه دارید به اشتراک بگذارید.

رزومه تحصیلی دبیرستان چیست؟

رزومه تحصیلی دبیرستان به دفاتر پذیرش و مدیران دبیرستان یا کالج تصویری از دستاوردها، سابقه کاری، فعالیت‌های فوق برنامه و سرگرمی‌های شما ارائه می‌دهد. رزومه تحصیلی دبیرستان برای تمرکز بیشتر بر دستاوردهای تحصیلی دبیرستان، خدمات اجتماعی و فعالیت‌های فوق برنامه طراحی شده است. رزومه تحصیلی دبیرستان یک راه عالی برای متمایز کردن خود از سایر متقاضیان کالج است و باعث می‌شود پذیرش کالج نسبت به شما نگاه عمیق‌تری داشته باشد.

نحوه ایجاد رزومه تحصیلی دبیرستان

در اینجا مراحل اساسی که باید برای نحوه نوشتن رزومه تحصیلی دبیرستان دنبال کنید، گردآوری کرده‌ایم.

  1. از قالب مناسب استفاده کنید
  2. نام و اطلاعات تماس خود را وارد کنید
  3. تحصیلات خود را اضافه کنید
  4. سوابق فعالیت‌ها
  5. مشارکت‌های ورزشی
  6. سوابق کار
  7. علایق خاص را فهرست کنید
  8. از فرمت مناسب استفاده کنید

رزومه شما باید به ترتیب زمانی معکوس باشد یعنی آخرین تجربیات شما در ابتدای هر بخش ذکر شوند. همچنین همان طور که پیش‌تر گفتیم حاشیه کافی را در رزومه باید بگذارید تا خوانایی آن حفظ شود. فونت‌های ساده و قابل خواندن را برای نوشتن رزومه انتخاب کنید.

  1. نام و اطلاعات تماس خود را وارد کنید

نام شما باید در بالای صفحه باشد. می‌توانید آن را پررنگ کنید و فونت آن را بزرگ‌تر از سایر متن‌های روی رزومه قرار دهید. اما حداکثر فونت مجاز برای آن 14 pt است. آدرس ایمیل و شماره تلفن خود را وارد کنید. همچنین می‌توانید آدرس یکی از شبکه‌های اجتماعی خود که در آن مهارت‌ها و تجربیات حرفه‌ای خود را به اشتراک گذاشته‌اید، در رزومه قرار دهید. برای مثال، اگر برای رشته عکاسی در کالج درخواست می‌دهید، یک صفحه اینستاگرام با عکس‌های شما می‌تواند راهی عالی برای اشتراک گذاری کار شما باشد.

  1. تحصیلات خود را اضافه کنید

نام مدرسه‌ای که در آن تحصیل کرده‌اید و تاریخ فارغ التحصیلی و معدل خود را یادداشت کنید. همچنین هر گونه جوایز تحصیلی و دستاوردهای خود را ذکر کنید.

  1. سوابق فعالیت‌ها

سازمان‌ها یا فعالیت‌هایی را که از طریق مدرسه یا جامعه در آن شرکت کرده‌اید، در این بخش بگنجانید. در این بخش باید بنویسید که آیا شما  در ان سازمان عضو بودید یا مقام رهبری داشتید. از کلمات عملی استفاده کنید و نتایج قابل سنجشی را که از طریق نقش خود در آن فعالیت به دست آورده ‌ید، درج کنید.

  1. مشارکت ورزشی را فهرست کنید

اگر در ورزش شرکت می‌‌کردید، تیم‌هایی را که در آن شرکت داشتید، مدت زمانی که در آن شرکت داشتید و هر دستاورد یا نقش رهبری که در آن تیم داشتید را فهرست کنید.

  1. سوابق کاری

برای نوشتن این بخش با جدیدترین شغل شروع کنید و شرحی ارائه دهید که شامل نام شرکت، عنوان  شغلی شما و برخی از دستاوردهای کلیدی شما از زمانی که در آن شرکت بوده‌اید، باشد. بر فرصت‌های رهبری و همچنین فرصت‌های رشدی که در زمان حضور در آنجا دریافت کرده‌اید، تأکید کنید.

  1. علایق خاص را فهرست کنید

هر گونه علاقه ای که شما را به عنوان یک متقاضی منحصر به فرد می کند را در این بخش لحاظ کنید. برخی از مواردی که بهتر است در این بخش بگنجانید شامل:

کار داوطلبانه در رزومه تحصیلی

فالوورهای شبکه‌های اجتماعی اگر توانسته‌اید تعداد قابل توجهی ایجاد کنید

پروژه‌هایی که ساخته‌اید مانند وب سایت‌ها، نمونه کارهای هنری یا پروژه‌های خدمات عمومی

علایق مانند ساختن مدل، کتاب خواندن یا نواختن گیتار

سرگرمی‌ها شامل چیزهایی که ساخته‌اید یا روش‌هایی که از گذراندن وقتتان لذت می‌برید

زبان‌هایی که صحبت می کنید

نکاتی برای نحوه نوشتن رزومه تحصیلی دبیرستان

مختصر و مفید بنویسید

سعی کنید مواردی که می‌خواهید در رزومه بگنجانید را محدود کنید و رزومه خود را در یک یا دو صفحه ارائه کنید تا بتوانید به صورت برجسته به قابلیت‌های خود اشاره کنید. بهتر است دستاوردها و نکاتی که شما را به بهترین نحو نشان می‌دهند، در رزومه بنویسید.

روی طول تعهد تمرکز کنید

از آنجایی که ایده‌آل است رزومه تحصیلی دبیرستان در حد یک یا دو صفحه نوشته شود، بهتر است فقط یک یا دو تجربه کلیدی را که در مدت زمان طولانی در آن شرکت کرده‌اید انتخاب کنید. به عنوان مثال، به جای صحبت در مورد تمام باشگاه‌ها و ورزش‌هایی که در آن شرکت کرده اید، فقط یک یا دو مورد را انتخاب کنید و جزئیات بیشتری را در مورد آن ارائه دهید.اگر در ورزشی شرکت نکرده‌اید، اما به جای آن یک شغل بعد از مدرسه داشتید، بیشتر روی مسئولیت‌های کاری، آموزش، راهنمایی و مهارت‌های حین کار تمرکز کنید.

از نتایج قابل اندازه گیری استفاده کنید

تا حد امکان از اعداد برای توصیف دستاوردهای خود استفاده کنید. به عنوان مثال، به جای اینکه بگویید برای سازمان خود پول جمع‌آوری کرده‌اید، مقدار پولی را که جمع‌آوری کرده‌اید را درج کنید. اگر در فروشگاهی که در آن کار می‌کردید، فروش را افزایش داده‌اید، میزان درصدی که فروش را افزایش داده‌اید، لحاظ کنید.

چیزی منحصر به فرد را برجسته کنید

چیزی را در رزومه خود بگنجانید شما را منحصر به فرد می کند مانند سرگرمی‌هایی که به آن علاقه دارید.

با دقت ویرایش کنید

رزومه تحصیلی خود را با دقت تصحیح کنید. معمولاً بهتر است قبل از ارسال رزومه چند روز صبر کنید و اشتباهات تایپی و گرامری آن را بررسی کنید. یا اینکه از یکی از اعضای خانواده یا دوستان بخواهید رزومه شما را بخواند و نه تنها اشتباهات تایپی بلکه اشتباهات ساختاری را به شما گوشزد کند.

از قالب بندی ثابت استفاده کنید

به دقت به رزومه خود نگاه کنید تا مطمئن شوید که همه چیز را به طور مداوم قالب بندی می کنید. اگر از نقطه‌ در انتهای لیست فهرست استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که در همه فهرست‌ها از آن استفاده کرده‌اید.

مواردی که در رزومه تحصیلی باید گنجانده شود

رزومه تحصیلی یک رزومه معمولی نیست. رزومه تحصیلی که اغلب به آن (CV) گفته می‌شود، برای نشان دادن تجربیات و دستاوردهای تحصیلی شما طراحی شده است. در حالی که تهیه رزومه تحصیلی کار دشواری نیست، اما باید اطلاعات خاصی را برای جلب توجه کارکنان استخدام درج کنید تا در رسیدن به موقعیت شغلی به شما کمک کند. بنابراین داشتن یک رزومه تحصیلی درجه یک ضروری است. در زیر اطلاعاتی که باید در رزومه تحصیلی خود بگنجانید، مهارت‌های تحصیلی و … آورده شده است.

رزومه دانشگاهی

ویژگی منحصر به فرد یک رزومه تحصیلی علمی چیست؟

به رزومه تحصیلی، رزومه (CV) نیز گفته می‌شود. در حقیقت CV یک رزومه جامع است که به شکلی عمیق‌تر تجربیات و دستاوردهای شما را ارائه می‌کند. یک رزومه تحصیلی اغلب بسیار طولانی‌تر از یک رزومه معمولی است و معمولا چندین صفحه را در بر می‌گیرد.

یک رزومه تحصیلی در درجه اول بر مدارک تحصیلی متمرکز است. به همین دلیل، باید نگاه دقیق‌تری به تجربیات گذشته، تجربه تدریس، انجمن‌های مربوطه، جوایز، کمک‌های مالی و کمک هزینه‌ها و سایر اطلاعات مرتبط داشته باشد.

چه چیزهایی باید در رزومه تحصیلی گنجانده شود؟

رزومه تحصیلی باید شامل اطلاعات دقیق در مورد تجربه و مدارک شما باشد که مربوط به کار در یک محیط دانشگاهی است. در زیر برخی از بخش‌های خاصی که باید در رزومه تحصیلی گنجانده شود آورده شده است.

سرتیتر

رزومه خود را با درج نام و اطلاعات تماس خود در قسمت بالای صفحه شروع کنید. اطلاعاتی مانند نام، آدرس، ایمیل و شماره تلفن خود را وارد کنید.

خلاصه

از بخش خلاصه رزومه استفاده کنید تا نکات برجسته دستاوردهای تحصیلی و حرفه ای خود را به طور خلاصه به اشتراک بگذارید. البته لازم نیست همه چیز را در اینجا بگنجانید زیرا این بخش فقط خلاصه‌ای از برجسته‌ترین نکات مربوط به شماست.

تحصیلات در رزومه تحصیلی

تجربه تحصیلی خود را به ترتیب زمانی معکوس فهرست کنید، از آخرین مدرک تحصیلی یا تجربه خود شروع کنید. نام کالج یا دانشگاه، محل (شهر، ایالت)، تاریخ فارغ التحصیلی، رشته تحصیلی و مدرک کسب شده با هر ورودی را فهرست کنید. همچنین می توانید اطلاعات مرتبط دیگری مانند معدل، افتخارات علمی و عنوان پایان نامه خود را نیز درج کنید.

سوابق اشتغال

تاریخچه شغلی خود را فهرست کنید، از آخرین تجربه خود شروع کنید و به عقب برگردید. از آنجایی که این یک رزومه آکادمیک است، بهتر است فقط تجربیات شغلی مرتبط با دوره شغلی دانشگاهی را لیست کنید.

بسته به تجربه خاص خود، می‌توانید این بخش را به عنوان “سوابق تدریس” برچسب گذاری کنید و یا یک بخش جداگانه برای سایر نقش‌های آموزشی که داشته‌اید ایجاد کنید.

برای هر فهرست، موقعیت، مؤسسه، بخش، تاریخ‌های کار و شرح مسئولیت ها یا وظایف خود را درج کنید. بر خلاف یک رزومه معمولی، از ایجاد فهرستی از وظایف خودداری کنید. در یک CV آکادمیک، اطلاعات دقیق‌تری برای سوابق کاری مورد نیاز است.

نشر یافته

از این بخش برای فهرست کردن هر یک از تحقیقات خود که منتشر شده است استفاده کنید. این مورد به شما کمک می‌کند تا به عنوان یک متخصص در زمینه خاص خود شناخته شود. بهتر است در این بخش کتاب‌ها، مقالات، مجله‌ها و… را براساس تاریخ انتشار و … دسته بندی کنید.

کمک هزینه‌های تحصیلی

اگر برای پروژه‌های تحقیقاتی کمک هزینه تحصیلی دریافت کرده‌اید، این بخش را در رزومه خود ایجاد کنید. دریافت کمک هزینه مالی کاری بسیار رقابتی است، به همین دلیل نوشتن آن در رزومه توانمندی شما را به نمایش می‌گذارد.

برای فهرست کردن کمک هزینه ها نام موسسه، عنوان، مقدار کمک هزینه دریافتی و تاریخ پروژه را درج کنید.

جوایز و افتخارات

اگر برنده جوایزی مرتبط با رشته تحصیلی خود شده اید، آنها را در بخش جداگانه ای قرار دهید. نام جایزه، موسسه اعطاکننده و تاریخ‌های دریافت را فهرست کنید.

تجربه تحقیق

اگر تجربه‌ای به عنوان دستیار پژوهشی دارید، پروژه های تحقیقاتی را در این بخش فهرست کنید. نام پروژه تحقیقاتی، موقعیت شغلی، نام مؤسسه و تاریخ را درج کنید. همچنین، شرحی از تحقیق و هر گونه وظایفی که داشتید را درج کنید.

سایر اطلاعات مربوط

بسته به تجربه شما، ممکن است اطلاعات دیگری وجود داشته باشد که بخواهید در رزومه تحصیلی یا CV خود بگنجانید. شاید از شما دعوت شده باشد تا در زمینه تخصص خود صحبت کنید یا در کنفرانس ها یا رویدادهای مرتبط با رشته تحصیلی خود شرکت کرده باشید. اگر اینطور است، یک بخش جداگانه برای گنجاندن این اطلاعات ایجاد کنید.

منابع در نوشتن رزومه تحصیلی

در یک رزومه معمولی، شما معمولاً منابع را درج نمی کنید یا آنها را در صورت درخواست در دسترس قرار نمی‌دهید. این در مورد رزومه تحصیلی صدق نمی‌کند. در نحوه نوشتن رزومه تحصیلی، گنجاندن منابع مرتبط بسیار مفید است. نام، عنوان، آدرس پستی، شماره تلفن و آدرس ایمیل مرجع را درج کنید.

چه چیزی نباید در یک رزومه تحصیلی نوشته شود؟

فقط به این دلیل که یک رزومه تحصیلی طولانی‌تر و جامع‌تر است، به این معنی نیست که شما باید تمام جزئیات زندگی خود را در آن لحاظ کنید. کار و سایر تجربیات خارج از محیط آکادمیک در رزومه تحصیلی جایی ندارند و نباید در آن گنجانده شوند.

مهارت‌های شغلی مهم برای رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی معمولاً شامل بخش مهارت نیست. اگر در نهایت تصمیم گرفتید این بخش را در رزومه بیاورید، فقط مهارت‌هایی را که مستقیماً در رشته تحصیلی شما مهم و کاربردی هستند، درج کنید.

6 نکته مهم در نحوه نوشتن رزومه تحصیلی برای کارشناسی ارشد

نحوه نوشتن رزومه تحصیلی برای درخواست کارشناسی ارشد مانند درخواست شغلی معمولی شما نیست. در رزومه تحصیلی باید نکاتی را بگنجانید تا به کمیته پذیرش نشان دهید چه مهارت‌ها و توانمندی‌هایی دارید و برای تحصیل در آن دانشگاه و رشته خاص آماده هستید. در ادامه نکاتی را بیان می‌کنیم تا بتوانید یک رزومه بی عیب و نقص برای مقطع کارشناسی ارشد آماده کنید.

  1. چه تفاوتی بین رزومه و CV وجود دارد؟

در حالی که هر دو شامل تاریخچه کوتاهی از فعالیت‌های شما هستند، اما یک رزومه بیشتر بر دستاوردهای حرفه‌ای تمرکز دارد، در حالی که یک CV دستاوردهای تحصیلی شما را برجسته می‌کند. در نتیجه، اکثر برنامه های کارشناسی ارشد در واقع CV شما را می خواهند.

  1. بر پیشینه تحصیلی خود تمرکز کنید

یک قانون طلایی برای نوشتن رزومه برنامه کارشناسی ارشد، تأکید بر موفقیت‌های تحصیلی شما در کنار دستاوردهای حرفه‌ای است. شما حتماً باید سوابق حرفه‌ای را ذکر کنید، اما باید در مورد تحصیلات خود با جزئیات بیشتری صحبت کنید.

علاوه بر معرفی دانشگاه، مدرک تحصیلی و زمانی که فارغ‌التحصیل شدید، باید برخی از مرتبط‌ترین دوره‌هایی را که گذرانده‌اید و جوایز تحصیلی کسب کرده‌اید، به‌ویژه آن‌هایی که بیشتر مرتبط با رشته تحصیلی شما هستند را ذکر کنید. اما در توضیحات خود زیاده روی نکنید! هر بخش از سوابق در رزومه شما فقط باید شامل جزئیات لازم در دو تا چهار جمله باشد.

  1. کار داوطلبانه و کارآموزی بیش از آنچه فکر می کنید اهمیت دارد

کارآموزی یا کار داوطلبانه به کمیته پذیرش دانشگاه نشان می‌دهد که علایق شما چیست، زیرا در کار داوطلبانه به دلایلی غیر از منافع مالی مایلید سخت کار کنید. در این بخش باید بر توصیف آنچه انجام داده اید تمرکز کنید، نه بر آنچه فکر می‌کنید درباره شما گفته می‌شود. لازم است اطلاعات لازم را در اختیار کمیته پذیرش قرار دهید تا بتوانند نتیجه گیری خود را انجام دهند.

چیزی که در این بخش کمیته پذیرش را تحت تاثیر قرار می‌دهد تجربه تدریس است. بنابراین مطمئن شوید که هر شغل داوطلبانه، کارآموزی یا شغلی را که در آن معلم یا دستیار تدریس بوده اید برجسته می‌شود.

  1. از زبان قدرتمند استفاده کنید و ساختار شفافی داشته باشید

طول CV ایده آل 1-2 صفحه است. این بدین معنی است که رزومه جایی برای هدر دادن کلمات و اضافه کردن بخش‌های بی معنی نیست. شما باید کلمات خود را با دقت انتخاب کنید تا در یک فضای محدود چیزهای زیادی را در مورد دستاوردهایتان بازگو کنید.

مراقب کلیشه‌های اینترنتی برگرفته از الگوها یا نمونه های CV آماده باشید. نوشتن رزومه تحصیلی به این سبک به کمیته پذیرش مصنوعی بودن را القا می‌کند.

ساختار رزومه تحصیلی برای کارشناسی ارشد باید شامل موارد زیر باشد:

  • سربرگ با نام و اطلاعات تماس شما
  • بخش هایی به وضوح تعریف شده با سرفصل هایی برای تأکید بر محتوای فنی به عنوان مثال. “تجربه کاری مرتبط”، “زمینه های مورد علاقه علمی”، “مهارت ها و تکنیک های آزمایشگاهی”
  • توضیحات به صورت فهرست وار
  • سوابق به صورت زمانی معکوس
  • منابع
  1. مواردی که باید در CV تحصیلی خود بگنجانید

  • علایق پژوهشی: این بخش نشان می‌دهد که شما به همان موضوعاتی که در برنامه کارشناسی ارشد مهم است، اهمیت می‌دهید.
  • تحصیلات: فهرست تحصیلات و سوابق آموزشی به ترتیب آخرین مدرک دریافت شده با اشاره به معدل
  • انتشارات: برای هر مقاله یا کتاب یک لینک قرار دهید تا کمیته بتواند نمونه‌هایی از نوشته‌های شما را داشته باشد
  • افتخارات و جوایز: فقط به چیزهای واقعاً چشمگیر مانند بورسیه‌ها اشاره کنید
  • تجارب تدریس: تدریس و علاقمندی‌های خود را در این حوزه نشان دهید
  • تجارب کاری: به تجارب حرفه‌ای مرتبط به رشته خود بپردازید (در صورت وجود)
  • مهارت‌های کامپیوتری: مهارت هایی را که به آنها تسلط دارید و ممکن است برای برنامه شما ضروری باشد ذکر کنید
  • مهارت‌های زبان: نمرات آزمون‌های زبان خود را ذکر کنید (TOEFL، GRE، و غیره)
  • عضویت: اگر عضو سازمان خاصی هستید که با آنچه می خواهید مطالعه کنید مرتبط است آن را ذکر کنید
  1. ویرایش ضروری است

رزومه شما «کارت ویزیت» شماست. هر چیزی که در آن قرار می‌دهید باید با دقت انجام شود و صیقل یابد. این بدان معناست که باید رزومه را منطبق با برنامه و موقعیت تنظیم کنید و آن را ویرایش کنید تا مطمئن شوید به بهترین نحو شما را نشان می‌دهد.

سوالات متداول

منظور از رزومه تحصیلی چیست؟

رزومه تحصیلی سندی است که به صورت خلاصه مهارت‌ها، تجربیات و سوابق تحصیلی یک فرد را بیان می‌کند. رزومه تحصیلی برای مقاطع تحصیلی گوناگون نوشته می‌شود. اما مهم‌ترین نکته در مورد آن این است که باید رزومه بتواند دستاوردها و قابلیت‌های یک فرد را به خوبی نشان دهد. برای نوشتن رزومه باید وقت کافی صرف کنید تا بتوانید به خوبی مهارت‌ها و ویژگی‌های خود را بیان کنید. داشتن رزومه حرفه‌ای باعث می‌شود احتمال پذیرش شما در دانشگاه مدنظرتان افزایش یابد. قطعا داشتن یک رزومه تحصیلی قوی باعث می‌شود مورد توجه داوران و کمیته پذیرش دانشگاه قرار بگیرید.

یک رزومه دانشگاهی باید چند صفحه باشد؟

هیچ طول مشخصی برای رزومه تحصیلی وجود ندارد، اگرچه معمولاً ممکن است چندین صفحه یا بیشتر باشد.

مهارت های آکادمیک خوب چیست؟

مهارت های مهم تحصیلی شامل تحقیق، کار گروهی، تجزیه و تحلیل، مدیریت پروژه، ارتباطات کتبی و شفاهی و سازماندهی می‌باشد.

چگونه مهارت های آکادمیک را در یک CV می نویسید؟

اگرچه یک رزومه تحصیلی معمولاً شامل بخش مهارت نمی‌شود،  اما می‌توانید این بخش اختیاری را در انتهای رزومه خود قرار دهید. معمولاً مهارت‌ها به صورت یک فهرست وار نوشته می‌شوند.

یک رزومه دانشگاهی باید شامل چه مواردی باشد؟

رزومه تحصیلی حرفه‌ای باید شامل خلاصه، تحصیلات و تجربه کاری، تجربه تدریس، انتشارات، جوایز و افتخارات، کمک هزینه ها و بورسیه‌ها، منابع و سایر اطلاعات مرتبط باشد.

سخن آخر رزومه تحصیلی

داشتن یک رزومه تحصیلی با ظاهری حرفه ای یک راه مطمئن برای جلب توجه افراد مناسب هنگام جستجوی شغل در یک محیط دانشگاهی است. اگر مطمئن نیستید دقیقاً چه اطلاعاتی را باید درج کنید یا چگونه رزومه تحصیلی خود را قالب بندی کنید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند. 

آسپیان نماینده رسمی دانشگاه های معتبر جمهوری چک، آماده ارائه تمامی خدمات تحصیل در کشور جمهوری چک برای علاقه مندان به تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی ، داروسازی و فییوتراپی می باشد. جهت کسب ازلاعات بیشتر از طریق دایرکت و یا شماره های تماس با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *